بدون شک تا کنون، در خانه همه ما وسایل یا قطعاتی خراب شدهاند که نیاز به تعمیر داشتند. همانطور، که هر کاری وسایل و ابزار مخصوص به خود را میطلبد، برای تعمیر این وسایل نیز به ابزارآلات ساختمانی، نیاز داریم.
این ابزارها، به نوعی دستیاران ما هستند که به ما کمک میکند تا بتوانیم خانه و وسایلمان را سالم و بدون نقص نگهداریم. از تعمیرات کوچک گرفته تا پروژههای بزرگتری همچون ساخت و تعمیرات دکوراسیون، نصب و تعمیر دیوارپوشها، نصب حصارهای فلزی و چوبی و… به این ابزارهای ساختمانی نیاز داریم.
در ادامه، به معرفی و بررسی بهترین و مهمترین ابزارآلات ساختمانی و کاربردهای آنها، میپردازیم. این ابزارها، نه تنها به شما کمک میکنند تا در هزینههای مالی خود صرفهجویی کنید، بلکه به شما در داشتن حس اعتماد به نفس و اطمینان از تواناییهای خود نیز، کمک میکنند.
لیست ابزارآلات ساختمانی موردنیاز در منزل
دنیای ابزارآلات ساختمانی، دنیایی است پر از وسایل و ابزار متنوع برای انجام هر کاری. از آنجایی که بسیاری از این وسایل کاربردهای خیلی تخصصی دارند و ممکن است ما هیچ گاه به آنها نیاز پیدا نکنیم. از این رو، خرید همه این ابزارها نه عاقلانه است و نه صرفه اقتصادی برای ما دارد.
ما سعی کردیم در این مقاله، لیست کاملی از مهمترین ابزارآلات ساختمانی موردنیاز در منزل را به همراه کاربردهای آنها معرفی کنید. شما، میتوانید براساس نیازهای خود، همه یا بخشی از این لیست را تهیه کنید. ما در فروشگاه دکتر هیلتی، مجموعه کاملی از بهترین برندهای دنیا را گردآوری کردهایم و شما میتوانید با خیال آسوده، ابزارهای موردنیاز خود را از سایت دکتر هیلتی، خریداری کنید.
ابزارآلات ساختمانی برقی
- دریل: دریلها، ابزارهای برقی هستند که از آنها برای سوراخ کردن سطوح چوبی، فلزی و حتی بتنی استفاده میکنند. دریلها، انواع مختلفی دارند و براساس منبع تغذیه، به دو دسته برقی و شارژی تقسیم میشوند.
- اره برقی: اره برقی، نیز یکی دیگر از وسایلی است که به نسبت نسخههای دستی آن، کارایی بیشتری دارد. از این وسیله، برای بریدن انواع مختلفی از متریالها، از جمله سطوح چوبی و فلزی، استفاده میشود. اره برقی، به نسبت نسخه دستی آن، از دقت و سرعت بالاتری برخوردار است.
- تفنگ میخکوب: تفنگ میخکوب، وسیلهای است که جایگزین چکشها شده است. همانطور که از اسم آن پیداست، وسیلهای است که برای متصل کردن سطوح مختلفی از جمله، چوب، فلزی، دیوارپوش، کفپوش، قرنیزهای دیواری و…. استفاده میشود. این وسیله براساس نوع کاربرد به چندین دسته تقسیم میشود. تفنگهای میخکوب، به ۲ دسته اصلی تفنگ میخکوب برقی و تفنگ میخکوب بادی تقسیم میشوند.
- چراغ قوه: از جمله وسایلی است که باید در هر خانه و ماشینی وجود داشته باشد. از این وسیله در زمان قطع برق، یا سیستم روشنایی میتوان استفاده کرد. همچنین، در بسیاری موارد در هنگام انجام تعمیرات یا پروژههای ساختمانی، با بخشهایی از فضا روبرو میشویم که امکان نصب لامپ در آنجا وجود ندارد. اینجاست که چراغ قوه به کمک ما میآید.
- دستگاه فرز: دستگاه فرز، یکی از ابزارهای ساختمانی است که توصیه میکنیم حتما قبل از استفاده از آن، آموزشهای لازم برای کار کردن با این دستگاه را فراگیرید. از این دستگاه، معمولا برای برش سطوح سنگی، میلگرد و … استفاده میشود.
- کارواش خانگی: شاید از نظر شما، کارواش خانگی یک وسیله بدون استفاده باشد. اما باید به این مساله اشاره کنیم، که میتوانید با خرید این وسیله، در هزینههای شست و شو ماشین خود صرفهجویی کنید و در زمان کم، ماشین خود را تمیز کنید. علاوه بر این، از این وسیله میتوان برای سایر کارهای تمیزکاری که به فشار آب بالا نیاز دارند هم، میتوان استفاده کرد.
- هویه: هویه یا همان دستگاه لحیم، یکی از ابزار ساختمانی است که برای اتصال سایر قطعات فلزی بر روی بردهای الکتریکی استفاده کرد. این وسیله برقی، دارای بدنه پلاستیکی است که در زمان کار با آن، حرارت را به دست منتقل نکند.
ابزارآلات ساختمانی مخصوص اندازهگیری
متر دستی: متردستی، تقریبا یکی از مهمترین ابزار ساختمانی است که در هر خانهای باید وجود داشته باشد. از این وسیله، برای اندازهگیری طول، ارتفاع و… استفاده میشود. در دو نوع فلزی و پارچهای موجود است.
متر لیزری: یکی از ابزارهای ساختمانی پیشرفته است، که انجام تعمیرات و پروژههای عمرانی را سادهتر کرده است. متر لیزری، جایگزین پیشرفتهای برای مترهای دستی است. امروزه، بسیاری از مهندسان برای بهبود کیفیت و افزایش سرعت پروژههای خود از متر لیزری استفاده میکنند.
شاقول: وسیلهای است که از جسمی فلزی یا سنگی تشکیل شده است و به یک یک ریسمان نخی، آویخته میشود. از این وسیله برای کنترل عمود بودن سطوح مختلف استفاده میشود. این وسیله به چند دسته تقسیم میشود.
از جمله:
• شاقول معمولی
• شاقول مغناطیسی
• شاقول لیزری
ابزارآلات ساختمانی دستی
- آچار فرانسه: آچار فرانسه، یکی از کاربردیترین ابزار ساختمانی است. این ابزار برای باز و بسته کردن شیرآلات، مورد استفاده قرار میگیرد.
- آچار شلاقی: آچار شلاقی، نوعی از آچار است که برای باز و بسته کردن لوله، پیچ و مهره و… به کار میرود.
- آچار کلاغی: این یکی از ابزارهایی است که به ندرت در خانهها یافت میشود. چار کلاغی، یک وسلیه تخصصی برای برقکاران است و برای بیرون کشیدن پیچ یا میخ چسبیده به دیوار، استفاده میشود.
- اره دستی: اره دستی، همانطور که اسمش پیداست برای اره کردن سطوح مختلف از جمله چوب و فلز استفاده میشود. اره دستی، یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد است. تیغه اره، دارای شیارهای ریزی است که با حرکتهای جلو و عقب در یک راستا، باعث برش سطوح میشوند. این وسیله، برحسب نوع متریالی که قرار است آن را برش دهیم، دستهبندی میشود.
- استانبولی: استانبولی، اسم ظرفی است که برای مخلوط کردن ملات، گچ و سیمان و… استفاده میشود. جنس این وسیله، از آهن گالوانیزه است و این مساله مانع از زنگ زدن آن میشود.
- انبردست: انبردست، یک وسیله همه کاره است که از آن برای سفت کردن مهرهها و قطعات، بیرون کشیدن میخ یا قطعات دیگر از سطوح، خم کردن وسایل، باز و بسته کردن پیچ و مهرهها، استفاده میشود.
- انبردست دم باریک: این وسیله برای گرفتن قطعات ریز و بخصوص سیمها استفاده میشود و بیشتر برای کارهای برقی استفاده میشود.
- بیل: بیل، یکی از ابزارهای ساختمانی است که برای جابجا کردن نخالههای ساختمانی و کندن زمین استفاده میشود. این وسیله از یک دسته چوبی و قسمت فلزی تشکیل شده است.
- پتک: پتک، وسیلهای است که در ظاهر شبیه به چکش است؛ با این تفاوت که قسمت بالایی آن از جنس پلاستیک فشرده است. از این وسیله برای خرد کردن سنگ و بتن استفاده میشود و عملا بدون پتک نمیتوان سنگ و بتن را به راحتی خورد کرد.
- پیچ گوشتی: پیچ گوشتی، بدون شک یکی از پرکاربردترین ابزار ساختمانی است. از این وسیله، برای باز کردن انواع پیچهای مختلف استفاده میشود. اما، معمولترین شکل پیچگوشتی، همان پیچگوشتی ها دوسو و چهارسو هستند.
- پیچ و مهره: پیچ و مهره، دو عضو جداناشدنی از هم هستند و از آنها برای متصل کردن سایر قطعات مختلف به هم، استفاده میکنیم. گاهی اوقات، برای سفتتر شدن یک پیچ و محکم نگه داشتن قطعات، ما مجبوریم از مهرههای متناسب با سایز پیچ استفاده کنیم.
- تراز دستی: تراز دستی، برای تراز کردن سطوح مختلف استفاده میشود. این وسیله به صورت یک مستطیل فلزی است که یه لولهای پر از مایع رنگی در وسط آن قرار دارد. هنگامی که سطح مورد نظر تراز باشد، حبابی در وسط مایع درون لوله ایجاد میشود.
- جعبه ابزار: قطعا، استفاده از وسایل بدون داشتن یک جعبه ابزار خوب و جادار سخت خواهد شد. تصور کنید در حال انجام کارهای ساختمانی هستید و به انبردست نیاز دارید، اما نمیتوانید آن را پیدا کنید. جعبهابزارها در سایزهای مختلف موجود هستند. این وسایل به شما کمک میکنند تا به ابزارهای خود نظم بخشیده و دسترسی به آنها را برای شما راحتتر میکنند.
- چسب: چسب، یکی از وسایل پرکاربرد است که براساس کاربرد آن انواع مختلفی دارد. از معروفترین چسبهای ساختمانی میتوان به چسبهای برق و چسب ماستیک اشاره کرد.
- چکش: چکش، از جمله ابزارهایی است که از دیرباز در کارهای ساختمانی استفاده میشود. چکش انواع مختلفی دارد، که میتوان به چکش آجر، چکش لاستیکی و چکش فلزی اشاره کرد.
- سنباده: سنباده یکی از ابزارهای ساختمانی است که از جنس، کاغذ، پارچه یا فیلم است و از آن برای صاف و یکدست کردن سطوح زبر و ناهموار استفاده میشود. جنس سنبادهها براساس نوع کاربرد آنها متفاوت است.
- سیم چین: همانطور که اسمش پیداست، برای قطع کردن سیم و کابل از آن استفاده میکنند.
- فازمتر: وقتی شما بخواهید کارهای برقی انجام دهید، قطعا شما به فازمتر نیاز پیدا خواهید کرد. تصور کنید چند سیم در دست شماست، اما نمیدانید کدامیک فاز است یا نول، اینجاست که باید به فازمتر متوصل شوید. فازمتر، در واقع یک پیچ گوشتی دوسو است که تشخیص میدهد جریان عبوری درون یک سیم، فاز است یا نول. در صورتی که جریان عبوری از سیم، فاز بود، چراغ انتهای فازمتر روشن خواهد شد.
- کاردک: کاردک، جز ابزارهای پرکاربرد گچکاری است. از این وسیله، معمولا برای مخلوک کردن گچ و آب استفاده میشود.
- کلمپ: کلمپها، وسایلی هستند که برای محکم نگه داشتن سایر قطعات و ابزارها و همچنین متصل کردن آنها به هم استفاده میشوند.
- کلنگ: کلنگ وسیلهای است با دسته چوبی و قطعهای فلزی در بالای آن. از این وسیله برای کندن زمین و خاکبرداری استفاده میشود. قسمت فلزی کلنگ، دو طرف دارد، که یه طرف آن برای خرد کردن مواد و طرف دیگر آن برای حفاری استفاده میشود.
- کمچه: یکی از وسایلی است که بیشتر برای کارهای ساختمانی استفاده میشود. به ندرت در خانهها از این وسیله استفاده میشود. کمچه، برای صاف کردن ملات و یکنواخت کردن آن استفاده میشود.
- ماله بنایی: این وسیلهای که کابردی شبیه کمچه دارد و برای مسطح کردن سطوح و مخلوط کردن مصالح ساختمانی از آن استفاده میشود. به عنوان مثال، شما میتوانید از این وسیله برای مسطح کردن موادی همچون سیمان استفاده کنید.
- مفتول: این وسیلهای است که برای متصل کردن و بستن قطعات مختلف به هم استفاده میشود.
- میخ و چاشنی: میخها، ابزارهایی هستند که از دیرباز با آنها سروکار داریم و برای متصل کردن قطعات مختلف بهم استفاده میشوند. امروزه، چکشها جای خود را تفنگ میخکوب، دادهاند. برای اینکه میخها به راحتی از داخل تفنگ میخکوب خارج شوند، به یک نیروی محرکهای نیاز دارند. چاشنیها، حکم همین نیروی محرکه را دارند.
- نردبان: قطعا برای انجام کارهایی که در ارتفاع قرار دارند، نیاز به نردبان داریم. نردبانها براساس جنس بدنه و همینطور کاربردهایشان به دستههای مختلفی از جمله، نردبان چوبی، نردبان فلزی، نردبان فایبرگلاس، نردبان خانگی، نردبان مخابراتی و… تقسیم میشوند.
ابزارآلات ساختمانی برای ایمنی افراد
- لباس کار: در هنگام انجام کارهای ساختمانی، باید از لباسی استفاده کنیم که در عین راحتی، گشاد نبوده و به جایی گیر نکند. همچنین، این لباس باید به ما آزادی عمل برای انجام سایر حرکات بدنی را بدهد.
- کلا ایمنی: یکی از مهمترین ابزار ساختمانی، کلاه ایمنی است. در هنگام کارهای ساختمانی، خطرات زیادی از جمله سقوط وسایل وجود دارد. کلاه ایمنی از وارد شدن صدمات به سر جلوگیری میکند.
- کفش ایمنی: در هنگام انجام کارهای ساختمانی و پروژههای عمرانی، ممکن است ما با مواد شیمیایی سروکار داشته باشیم، یا اینکه ممکن است در هنگام انجام کارهای برقی، آسیب ناگهانی به پاها وارد شود. کفشهای ایمنی، وظیفه محافظت از پاها را در برابر سایر مواد شیمیایی، برخورد اجسام سنگین و همچنین خطر برق گرفتگی دارند.
- دستکش ایمنی: کارهای ساختمانی و برقی، همیشه با خطراتی روبرو هستند. از این رو، استفاده از دستکش ایمنی در کارهای برقی، از ما در برابر برق گرفتگی محافظت میکند. همچنین، بسیاری از مصالح ساختمانی حاوی مواد شیمیایی هستند که باعث آسیب به پوست میشوند. دستکش ایمنی، از دستهای ما در برابر این مصالح محافظت میکند.
- عینک ایمنی: عینک ایمنی، جز مهمترین ابزارهای ساختمانی است. سالانه، افراد زیادی به خاطر استفاده نکردن از عینک ایمنی حین کار، دچار سانحه در قسمت چشم میشوند و خیلی از این موارد به از دست رفتن بینایی، ختم میشود. عینک ایمنی، از چشمهای ما در مقابل برخورد اشیا یا مواد، محافظت میکند.
- ماسک جوشکاری: همه ما میدانیم که نور حاصل از جوشکاری باعث آسیب به بینایی میشود. از این رو، استفاده از ماسک جوشکاری در زمان جوشکاری، ضروری است.
در این مقاله از مجموعه دکتر هیلتی، سعی کردیم راجع به انواع ابزارآلات ساختمانی و کاربردهای آنها صحبت کنیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. جهت خرید هر نوع ابزار ساختمانی و همچنین اطلاع از قیمت این ابزارها، میتوانید به سایت دکتر هیلتی، عرضه کننده ابزارآلات ساختمانی مراجعه کنید.
دکتر هیلتی، به روزترین و کارآمدترین ابزار ساختمانی را از بهترین برندهای دنیا، گردآوری کرده است و شما میتوانید با خیال راحت و اطمینان از کیفیت کالا، آنها را خریداری کنید و درب منزل تحویل بگیرید.
خوشحال میشویم نظرات شما را در بخش دیدگاههای مقاله با ما به اشتراک بگذارید. تیم فنی دکتر هیلتی، آماده پاسخگویی به شما مشتریان عزیز است و میتوانید سوالات خود را درباره ابزارآلات ساختمانی با متخصصان ما در میان بگذارید.