دستگاه تفنگ میخکوب و نحوه ی نگهداری از آن

آموزش کار با دستگاه تفنگ میخکوب و نحوه ی نگهداری از آن

تفنگ های میخکوب که با نام های دیگر، تفنگ چاشنی خور و تفنگ میخکوب هیلتی نیز شناخته می شود.

به وسیله ی تفنگ های میخکوب می توان، میخ های پرچ واشر دار را با قدرت زیاد به داخل دیوار ها و صفحات بتنی و آهنی و… وارد کرد.

از تفنگ های میخکوب بیشتر اوقات برای نصب سقف های کناف، بست کوبی، تایل گچی، نصب تاسیسات و لوله های برق و فاضلاب استفاده می شود.
در این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با نحوه ی کار و نگهداری از تفنگ های میخکوب آشنا کنیم و همچنین به نکاتی در رابطه با استفاده از دستگاه تفنگ میخکوب در این مطلب خواهیم پرداخت. پس پیشنهاد می کنیم تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

نکات کار با تفنگ میخکوب

همانطور که در ابتدا گفتیم، دستگاه میخکوب کناف که بیشتر با نام هیلتی در بین نصابان شناخته میشود یکی از ابزارهای اصلی برای نصاب های کناف به حساب می آید.
معمولا تفنگ های میخکوب چاشنی و میخ را به کمک خان تفنگ با شدت زیادی به سمت صفحه بتنی یا فلزی شلیک کرده و با استفاده از واشری که بر روی میخ قرار خواهد گرفت، صفحه را بر روی بتون یا تیر اهن نگه می دارد.

کار با تفنگ میخکوب

مراحل کار با تفنگ میخکوب به این صورت است

در ابتدا اهرم گلن گدن تفنگ  را کمی بالا نگه داشته و سپس با انگشت دست, از جای خود آزاد کرده و کله گی دستگاه را در جهت خلاف عقربه های ساعت چرخانده تا قسمت جلوئی دستگاه باز شود.
در مرحله ی بعد شما میتوانید قطعات داخلی دستگاه را مانند پیستون گاه , ضربه گیر , فنر ضریه گیر و هادی میخ و قطعاتی که قابل تعویض هستند را از تفنگ خارج نمایید و سپس قطعات خارج شده را با استفاده از فرچه و دستمال داخل جعبه تمیز کنید.
برای آسان تمیز کردن قطعات خارج شده میتوانید از اسپری های تمیز کننده داخل کیف دستگاه میخکوب استفاده کنید.
توجه داشته باشید، هرگز قطعات تفنگ را به وسیله ی بنزین و گازوئیل و روغن گیریکس و … تمیز و یا روانکاری نکنید و همچنین پس از تمیز کردن دستگاه، تفنگ را با دستمال داخل کیف خشک کنید.

اجزای تفنگ های میخکوب

  1. ماشه تفنگ: با فشردن این قسمت از تفنگ میخکوب میتوان میخ را به سطح مورد نظر به راحتی شلیک نمود.
  2. لوله یا محل شلیک تفنگ میخکوب: از لوله شلیک تفنگ معمولا برای ورود و خروج میخ به داخل تفگ استفاده می گردد.همچنین زمانی که دکمه تفنگ فشرده شود، میخ از داخل این لوله به سطح مور نطر شلیک می شود.
  3. اهرم مسلح کردن تفنگ: از این اهرم برای میخ گذاری داخل تفنگ استفاده می گردد، مغزی داخل این دستگاه دارای خاصیت آهن ربایی است که میتواند تفنگ را با میخ مسلح کند.
  4. درجه تنظیم شلیک تفنگ: با استفاده از درجه تنظیم شلیک تفنگ میتوان مقدار فرورفتگی میخ به سطح را تعیین نمود.

لوازم موردنیاز برای کار با تفنگ میخکوب

  • میخ : یکی از ملزومات کار با تفنگ های میخکوب، استفاده از میخ های مخصوص می باشد، که این میخ ها معمولا در اندازه های مختلف و مخصوص سطوح مختلف در بازار موجود می باشند.
  • چاشنی : این وسیله به عنوان یک نیروی محرکه برای پرتاب میخ به سطح مورد نیاز به حساب می آید.

لوازم کار با تفنگ میخکوب

مراحل کار با تفنگ میخکوب

  1. جای گذاری میخ
    برای جای گذاری میخ باید از اهرم ها مسلح سازی بهره ببرید، برای این کار ابتدا اطمینان پیدا کنید که داخل لوله ی تفنگ میخکوب به هیچ عنوان میخ نباشد. پس از اطمینان کامل از عدم جود میخ از قبل در دستگاه سپس اقدام به جایگذاری میخ کنید.
  2. شلیک میخ
    پس از اینکه میخ ها را داخل دستگاه قرار دادیم حال میتوانیم از تفنگ میخکوب استفاده نماییم. برای این کار تفنگ را بر روی دیوار قرار دهید تا ضامن داخل برود سپس ماشه را فشار دهید.
    توجه داشته باشید که برای اینکه میخ ها به درستی در جای صحیح خود قرار بگیرند. باید میخکوب را به صورت عمود و محکم روی سطح قرار دهید.

نکات مهم در استفاده از تفنگ های میخکوب

  1. توجه داشته باشید که حتما پیش از شروع کار با دستگاه میخکوب از تمیز بودن تفنگ اطمینان حاصل کنید.
  2. حتما پس از شلیک 25 تا 30 چاشنی توسط تفنگ میخکوب، اقدام به بازکردن و تمیزکردن دستگاه کنید.
  3. حتما قطعات مصرفی دستگاه مثل واشر ضربه گیر و سنبه دستگاه را دائما چک نمایید تا به محض تغییر محسوس ظاهری تعویض گردند.

رعایت نکات گفته شده موجب می شود تا کاربر بتواند کار خود را با تفنگ های میخکوب با کیفیت بالایی و با کمترین استهلاک انجام دهد.

نحوه ی تمیز کاری دستگاه تفنگ میخکوب

برای تمیزکاری تفنگ میخکوب با هر برند و کیفیتی باید مراحل گفته شده در زیر را انجام دهید.

  1. ابتدا گلن گدن دستگاه را از جای خود باز کرده و تا نیمه بالا بیاورید.
  2. انگشت خود را پشت ضامن تفنگ که به اهرم گلنگدن وصل است قرار دهید و سپس به سمت جلو فشار دهید.
  3. اهرمی که با آن گلن گدن تفنگ به ضامن متصل است را از جای خود در آورید.
  4. سپس قسمت جلویی تفنگ میخکوب را که گلن گدن به آن وصل است را به طرف عکس عقربه های ساعت بچرخانید تا باز شود.
  5. تمام 5 قسمت تفنگ که شامل گلن گدن ، قسمتی که میخ داخل آن قرار می گیرد ، سنبه ، هادی سنبه و بدنه تفنگ میخکوب است را از هم باز کنید.
  6. تمامی سطوح خارجی و داخلی 5 قسمت تفنگ میخکوب را که باروت بر روی آن نشسته است را با کمک دو عدد فرچه تخت و گرد که همراه دستگاه است را با دقت تمیز فرچه کاری کنید.
  7. پس از فرچه کاری، تمام سطوح را به وسیله اسپری تمیز کننده یا زنگبر اسپری کاری کنید و پس از آن با دستمال آن را خشک نمایید.
  8. پس از انجام مراحل بالا اکنون تمام قطعات بایستی حسابی تمیز و براق شده باشند. حال به همان ترتیب که قطعت را باز کردید آنها را ببندید.
    تمیز کاری دستگاه تفنگ میخکوب
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll Up